February 1, 2011

(video) „Trădarea” lui Lupu și supărarea Rusiei | UNIMEDIA

(video) „Trădarea” lui Lupu și supărarea Rusiei | UNIMEDIA
Trădarea” lui Lupu și supărarea Rusiei


Rusia nu este supărată pe Republica Moldova, ca urmare a creării coaliţiei de centru dreapta, iar afirmaţiile deputatului comunist, Vadim Mişin sunt din sfera emoţiilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valerii Kuzmin.

Acesta a ţinut să precizeze că Moscova a avut un comportament corect faţă de Moldova atât în perioada electorală, cât şi în cea de după alegeri. "Nu au existat tentative de a exercita presiuni din partea noastră asupra partidelor politice din Moldova, spre deosebire de alţi emisari din UE, SUA sau România, care au fost părtinitori faţă de unele formaţiuni politice".
 


Kuzmin a reiterat că Rusia îşi doreşte ca Moldova să fie un partener stabil şi predictibil. "Cu cât mai puţine probleme pentru Moldova, cu atât mai bine pentru Rusia", a menţionat acesta.

Referindu-se la întrevederile pe care le-a avut cu liderii PLDM, PDM şi PCRM, ambasadorul a precizat că problema găsirii unui consens între guvernare şi opoziţie a fost abordată, dar a refuzat să ofere detalii, accentuând că decizia de colaborare între partide trebuie să aparţină însăşi formaţiunilor politice.

UNIMEDIA aminteşte că recent, deputatul comunist, Vadim Mişin a declarat că liderul PD, Marian Lupu, a promis Moscovei că va forma o coaliţie cu PCRM, iar faptul că nu şi-a îndeplinit promisiunea ar putea avea consecinţe negative pentru societatea moldovenească.



Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Ana Rîmbu