February 22, 2011

Interviu Face2Face cu Natalia Gherman

Interviu Face2Face cu Natalia Gherman.| UNIMEDIA
Natalia Gherman despre comsomol, tatăl său Mircea Snegur, activitatea în MAEIE și „dialogul excelent” cu Uniunea Europeană


Fiind angajată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe timp de 20 de ani, a activat atât în perioada guvernării comuniste, cât și în timpul guvernării AIE. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman susține că pe durata acestor ani a reușit să rămână neafiliată politic, iar cariera sa diplomatică nu are nicio legătură cu funcția tatălui său, fostul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

„Dacă ar fi să căutăm o legătură între angajarea mea la MAE şi ex-preşedintele M.Snegur, în mod cert, nu aş fi început de la cea mai mică funcţie în cadrul acestei instituţii dacă ar fi existat vreo influenţă”, a declarat Natalia Gherman în cadrul unui interviu Face2Face pentru UNIMEDIA, menționând că și-a început cariera de la funcţia de secretar II, prima treaptă ierarhică în MAE.
Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene susține că niciodată „nu a fost membru al unui partid politic, iar apartenenţa la comsomol, pentru cei născuţi până în anul 1977, era ceva inevitabil, de ordinul automatismului”: „Nu am fost şi nu sunt membru al vreunui partid. Mai mult, această apartenenţă anterior era incompatibilă cu statutul de angajat al Ministerului de Externe”.

Referitor la perspectivele integrării Republcii Moldova în Uniunea Europeană, Natalia Gherman este optimistă, recunoscând că din toate guvernele, cel mai deschis spre UE este Guvernul AIE. „Sunt convinsă că ritmul cel mai angajant în domeniul integrării europene a Republicii Moldova s-a înregistrat în timpul guvernării Alianţei pentru Integrare Europeană. În prezent, avem un dialog politic excelent cu UE”, a declarat Gherman.

Potrivit ei, societatea este „trezită  faţă de un viitor european, iar Moldova are toate șansele să se integreze în spațiul european. „Toţi înţelegem că bunăstarea şi libertăţile din statele UE pot fi realizate şi în RM, odată cu aderarea la această comunitate. Pentru a realiza această sarcină avem nevoie să păstrăm acelaşi ritm în relaţiile cu UE şi să continuăm calea reformelor. Dacă RM va fi pregătita să adere la UE, nu văd motive pentru care Uniunea Europeană ar întârzia procesul”, constată viceministrul AEIE.

Sursa: UNIMEDIA

Interviu Face2Face cu Natalia Gherman. Adresează și tu o întrebare!
Foto: europalibera.org

Inițiem un nou interviu Face2Face. De această dată invitatul este Natalia Gherman, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Pentru a adresa o întrebare este nevoie să faceți click aici, apoi să scrieţi întrebarea pe care o doriţi. Ulterior, tot voi, vizitatorii, stabiliţi ratingul întrebărilor adresate (1 este ratingul minim, iar 5 – maxim). UNIMEDIA va selecta cele mai interesante şi mai apreciate 20 de întrebări, pe care le va adresa viceministrului Natalia Gherman.

Astfel, facem apel să vă gândiţi şi să formulaţi bine întrebările adresate pentru ca şi ceilalţi vizitatori să vă ofere punctajul maxim, care este necesar pentru ca întrebarea voastră să ajungă pe monitorul Nataliei, Gherman, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Perioada în care puteţi adresa întrebări este 3 - 11 februarie 2011.