February 18, 2011

Ambasadorul rus la Bucureşti: Rusia nu împiedică aderarea Republicii Moldova la UE - Moldova Azi

Ambasadorul rus la Bucureşti: Rusia nu împiedică aderarea Republicii Moldova la UE - Moldova Azi: "- Sent using Google Toolbar"
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Aleksander Ciurilin, a afirmat, joi, că Rusia nu împiedică aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), informează Hotnews.
Romania Libera, 18 februarie 2011, 16:04

"Nu există nicio acţiune a Rusiei care să poată fi calificată ca împiedicare a Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană", a spus diplomatul rus, care a menţionat că ţara sa "nu a fost împotriva ieşirii din URSS a unor state foste membre şi nu vede nimic în integrarea acestora în UE".

El a subliniat, însă, ca "o problema reală există, Republica Moldova fiind încă membra a CSI (Comunitatea
Statelor Independente)".
"Ce sa facem cu aceasta problema. Legaturile existente sunt mai importante decat ceea ce va fi. Trebuie sa cantarim", a spus Ciurilin, care a mentionat ca "CSI nu este doar o denumire, sunt zeci, sute de tratate economice, posibilitatea de a calatori in acest spatiu si de a-si cauta loc de munca".
Potrivit ambasadorului rus, lucrurile nu trebuie 'impinse spre manifestari de forta', in situatia actuala principalul lucru fiind acela de a da moldovenilor posibilitatea de a se dezvolta dupa cum doresc'.
Diplomatul rus a sustinut, joi, la Casa Titulescu, conferinta cu tema "Politica externa a Rusiei in contextul international actual".