July 26, 2010

Mihai Ghimpu: Decretul meu este constituţional! - Moldova Azi

Mihai Ghimpu: Decretul meu este constituţional! - Moldova Azi

Mihai Ghimpu: Decretul meu este constituţional!

Curtea Constituţională nu a adus niciun argument valabil că decretul privind Ziua ocupaţiei sovietice este neconstituţional.
Moldova Azi, 26 iulie 2010, 14:01
Declaraţia aparţine preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, care îşi menţine poziţia că decizia Curţii a fost influenţată politic.
Mihai Ghimpu a declarat pentru PRO TV că judecătorii de la CC nu au adus argumente juridice. "Decretul meu este constituţional. Decizia lor este politică", a declarat Ghimpu.
"Voi vedea ce voi face mai departe cu această hotărâre. Oricum toată lumea cunoaşte că pe 28 iunie a fost zi de ocupaţie", a mai adăugat Mihai Ghimpu.
Curtea Constituţională nu a comentat, deocamdată, declaraţia lui Ghimpu.
Decizia Curţii este irevocabila şi nu poate fi atacată în niciun fel.

Amintim că vineri, 23 iulie, în Monitorul Oficial, a fost publicată decizia motivată a Curţii Constituţionale, prin care decretul preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, cu privire la declararea zilei de 28 iunie 1940 drept "zi a ocupaţiei sovietice" este recunoscut neconstituţional.
CC a decis că prin semnarea acestui decret preşedintele interimar a încălcat şapte articole din Constituţie. În special, CC menţionează că şeful statului "şi-a depăşit limitele competenţelor" şi "a ignorat principiul constituţional al separării puterii în stat".
© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al publicaţiei electronice Moldova Azi (editor@ijc.md)