July 14, 2010

Filat: Nu e necesar în fiecare zi cu busuioc să condamnăm comunismul. Trebuie să-l demolăm... în mentalitatea noastră!

Filat: Nu e necesar în fiecare zi cu busuioc să condamnăm comunismul. Trebuie să-l demolăm... în mentalitatea noastră!
Filat:  Nu e necesar în fiecare zi cu busuioc să condamnăm comunismul. Trebuie  să-l demolăm... în mentalitatea noastră!
Foto: cugetliber.files.wordpress.com
"Suntem băieți mari. Credeți că e necesar în fiecare zi cu busuioc să condamnăm comunismul? E necesar să-l demolăm. Nu cu buldozerul, dar în cadrul unei competiții deschise. Și, în primul rând, comunismul trebuie demolat în mentalitatea noastră." Declarația aparține premierului Vlad Filat, lansată în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.
"Simbolurile comuniste nu trebuiesc interzise. E cazul să arătăm ce s-a făcut sub aceste simboluri. Și după asta o să vreau să văd cum un partid își va asuma aceste simboluri. E suficient să arătăm în R. Moldova filmele produse în Rusia la această temă", a mai adăugat Filat.

Întrebat dacă se supără pe decretul lui Ghimpu sau decizia Curții Constituționale, premierul a menționat: "Nu mă supăr, dar trag concluzii. Nu vreau să comentez mult decizia Curții Constituționale. În momentul în care se iau decizii unilaterale e nevoie să evaluezi și impactul. Analiza de impact nu a fost făcută. Se simplifică când se vorbește doar de exportul vinurilor în Federația Rusă, deoarece situația e mai complexă."
Sursa: UNIMEDIA