January 11, 2010

PLDM renunţă la doctrina populară în favoarea celei conservatoare

PLDM renunţă la doctrina populară în favoarea celei conservatoare: "PLDM renunţă la doctrina populară în favoarea celei conservatoare"
1 Decembrie 2009

Partidul Liberal Democrat (PLDM) a renunţat la doctrina populară în favoarea celei conservatoare pentru evita confuzia cu creştin-democraţii din PPCD.

După cum informează INFOTAG, sîmbătă Congresul III al PLDM a aprobat în unanimitate modificarea ideologiei în Statutul şi Programul formaţiunii prin votul a 1612 delegaţi.

„PLDM s-a declarat de la bun început ca fiind un partid cu doctrină populară, iar doctrina conservatoare este parte integrantă a celei populare. Acest pas nu va schimba nimic în acţiunile noastre, în abordarea principiilor şi valorilor pe care ne bazăm. Am ţinut să stabilim clar doctrina conservatoare în program ca să aducem o claritate pentru membrii partidului nostru, dar şi pentru partenerii externi”, a explicat liderul PLDM şi premierul Vladimir Filat.

INFOTAG precizează: PLDM a apărut pe scena politică în decembrie 2007, iar potrivit conducerii, partidul numără 20 mii de membri. PLDM a depus cerere pentru a deveni membru cu statut de observator al celui mai mare partid din Europa, Partidul Popular European, structură politică din care PPCD face parte din 2005.

Infotag