April 24, 2011

Proiectul „Crucea Mântuirii Neamului Românesc”- SCRISOARE-APEL

Scris de RVB
Duminică, 03 Aprilie 2011 00:37
Stimate prieten,
Cu gândul la cele mai sacre idealuri creştine şi patriotice ale poporului nostru, postul de Radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti, judeţul Bacău, cu sprijinul şi contribuţia familiei oneştene Maria, Ion şi Marin Dohotaru, au iniţiat proiectul „Crucea Mântuirii Neamului Românesc”.
„Crucea Mântuiriii...” este o construcţie de metal, cu o înălţime de 25 de metri, realizată după modelul celor înălţate la Oneşti şi la Mănăstirea Putna, confecţionată cu banii familiei Dohotaru şi donată postului de radio Vocea Basarabiei prin intermediul filialei din Oneşti a Asociaţiei Pro-Basarabia şi Bucovina, reprezentată de inimosul român de origine basarabeană Constantin Rusanovschi.
„Crucea Mântuirii...” va fi înălţată pe una dintre cele mai înalte coline (316 m) din Republica Moldova în preajma oraşului Nisporeni. Ea va putea fi văzută pe o rază de zeci de kilometri pe ambele maluri ale Prutului, inclusiv noaptea, având montate pe întreg perimetrul construcţiei elemente luminiscente de mare putere. „Crucea Mântuiri...” va fi împrejmuită de un parc, în perimetrul căruia va fi ridicată şi o Capelă, unde se vor putea oficia diverse ceremonii religioase şi civile. Întregul ansamblu va constitui, împreună cu Cimitirul Eroilor Români şi Mănăstirea Vărzăreşti, situate în acelaşi spaţiu geografic deosebit de pitoresc, un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român.
Radio Vocea Basarabiei, în persoana fondatorilor Valeriu Saharneanu şi Veaceslav Ţîbuleac, iniţiatorii proiectului, Vă invită să participaţi personal la înălţarea complexului. Urmând o pioasă tradiţie a poporului nostru care în istoirie a dat dovadă de unitate şi coparticipare la edificarea în comun a unor importante monumente lăsate moştenire generaţiilor, Vă propunem să participaţi la proiect în calitate de ctitor.
În funcţie de mărimea contribuţiei, numele ctitorilor vor vi înveşnicite pe o placă de inox, montată pe un bloc de granit, parte din Complex şi vor fi înscrise în Cartea Ctitorilor Complexului „Crucea Mântuirii...”. Cartea va fi confecţionată special şi păstrată în altarul Capelei cu Hramul Tuturor Sfinţilor Români.
Proiectul „Crucea Mântuirii Neamului Românesc” este un monument unicat pe teritoriul Republicii Moldova. Inaugurarea complexului este preconizată pentru Ziua Duminicii Mari, 12 iunie 2011 şi va fi oficiată ca un eveniment de importanţă naţională pentru românii din ambele state şi cei de pretutindeni.
Costul integral al lucrărilor de infrastructură, de amenajare, montare şi edificare a Complexului de la Nisporeni este evaluat la suma de 50 000 de euro. În scopul promovării proiectului Radio Vocea Basarabiei a deschis conturi speciale în lei moldoveneşti, lei româneşti, euro şi dolari americani, având următoarele rechizite bancare:
cont în lei moldovevenşti:
BC Victoriabank SA, Filiala nr 4 Nisporeni,
Codul băncii: VICBMD2X806,
Cont beneficiar: 2224504142,
cod fiscal: 1008609004574,
Beneficiar: Postul de Radio Vocea Basarabiei SRLcont în lei româneşti:
Corespondent Bank:ROMANIAN COMERCIAL BANK S.A. Bucuresti, Rominia
SWIFT:RN CB RO BU (RON)
Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK SA,MOLDOVA SWIFT:VICBMD2X,
Beneficiary: POSTUL DE RADIO VOCIA BASARABIEI SRL ,NISPORENI
Account (passport No):_______2224504142_________
cont în dolari americani:
Corespondent Bank:CITIBANK N.A.,New York,SWIFT:CITI US 33.
Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK SA,MOLDOVA SWIFT:VICBMD2X,
Beneficiary: POSTUL DE RADIO VOCIA BASARABIEI SRL ,NISPORENI
Account (passport No):_______2224504142_________
cont în euro:
Corespondent Bank:COMMERZBANK AG, Francfurt/Main,Germania
SWIFT:COBA DE FF,(EUR)
Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK SA,MOLDOVA SWIFT:VICBMD2X,
Beneficiary: POSTUL DE RADIO VOCIA BASARABIEI SRL ,NISPORENI
Account (passport No):_______2224504142_________Donaţii pot fi depuse şi direct la sediul postului de radio din municipiul Chişinău, strada Puşkin, 20, „A”.
În speranţa că veţi da curs invitaţiei, Vă mulţumim anticipat şi Vă asigurăm de înalta noastră consideraţie,