April 27, 2011

„Dodon este candidatul lui Plahotniuc la primăria capitalei” - Politic - Jurnal.md

„Dodon este candidatul lui Plahotniuc la primăria capitalei” - Politic - Jurnal.md
„Dodon este candidatul lui Plahotniuc la primăria capitalei”

Vlad Plahotniuc are doi candidați la alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului. Aceștia sunt Igor Dodon și Valentina Buliga. Cel puțin așa consideră liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu.


„Nu vom spirjini nici unul din candidații la alegerile locale din Chișinău. Chiar dacă este propus de comuniști, Igor Dodon este candidatul lui Plahotniuc. Voronin este prima persoană care se roagă ca Dodon să nu ajungă primar. Nu-l susținem nici pe Victor Bodiu, deoarece nu putem susține această manifestare al lui Filat de a lua totul în mâinile sale. Bodiu este ca un Iordan al lui Filat”, a declarat Mocanu.

Igor Dodon nu a fost de găsit, deocamdată, pentru a comenta declarațiile lui Sergiu Mocanu.

Pe de altă parte, Sergiu Mocanu susține că AIE trebuia să înainteze un candidat comun la primăria capitalei. „Prestația lui lasă de dorit. Nu fac o declarație de sprijin, dar am foarte mult respect pentru electoratul lui. Cred că în turul doi va ajunge Dodon și Chirtoacă, iar dacă va fi așa, Chirtoacă are șanse mai mari”, a mai spus Mocanu.

Sergiu Mocanu a precizat că partidul său nu are niciun candidat la primăria capitalei și nici pentru consilierii municipali. „În situația în care Plahotniuc are cel puțin 2 candidați pentru listele electoale din Chișinău, am decis să nu participăm la alegeri ca să nu favorizăm această mafie care încearcă să ia și Chișinăul”, a menționat liderul Mișcării Antimafie.

Totodată, el a precizat că partidul va avea candidați pentru celelalte localități, care se vor regăsi pe lista Partidului pentru Neam și Țară.