April 4, 2011

Filat lipsește din galeria foto a Casei Albe privind vizita lui Biden în Moldova

Filat lipsește din galeria foto a Casei Albe privind vizita lui Biden în Moldova
Foto: Casa Albă

Pe pagina oficială a Casei Albe a apărut galeria foto, în care se prezintă vizita vicepreședintelui american, Joe Biden în Finlanda, Rusia și Moldova. Printre cele 20 de fotografii, realizate în cele trei state, sunt imagini cu cei trei președinți ai acestor țări: Tarja Halonen, Dmitri Medvedev și Marian Lupu. Totodată, în galeria Casei Albe sunt prezenți și premierii Rusiei și Finladei, dar, întâmplător sau nu - lipsește Vlad Filat, la invitația căruia vicepreședintele SUA a și venit în țara noastră.Amintim că vicepreședintele SUA, Joe Biden a venit în Republica Moldova la 11 martie curent.
El, soția sa și nepoțica au fost întâlniți la Aeroportul Chișinău de către Vlad Filat și familia acestuia. Ulterior, Filat și Biden au ținut un briefing de presă comun, în timp ce Jill Biden și Sanda Filat au efectuat o vizită la vinăria Cricova. Punctul culminant al scurtei vizite a lui Joe Biden în țara noastră a constituit discursul acestuia din scuarul Teatrului de Operă și Balet din Capitală, precedat de discursul prim-ministrului moldovean.
Ultima întrevedere de pe agenda vicepreședintelui SUA a fost cea cu președintele interimar, Marian Lupu, dar și cu reprezentanții partidelor parlamentare.

Vedeți aici galeria foto de pe site-ul Casei Albe.