April 13, 2011

MAI: UNIMEDIA dezinformează opinia publică și seamănă frică și spaimă în societate

MAI: UNIMEDIA dezinformează opinia publică și seamănă frică și spaimă în societate | UNIMEDIA
MAI: UNIMEDIA dezinformează opinia publică și seamănă frică și spaimă în societate
Foto: UNIMEDIA

„În dimineaţa zilei de astăzi, portalul de ştiri UNIMEDIA a difuzat o ştire prin care opinia publică este informată despre o nouă crimă monstruoasă săvârşită la Merenii Noi, raionul Anenii Noi. MAI declară cu toată responsabilitatea că informaţia este una falsă, care are drept scop tensionarea situaţiei în societate, discreditarea atât a conducerii statului, cât şi a organelor afacerilor interne”, se spune într-un comunicat oficial al instituției.
"Potrivit unui comunicat al MAI, difuzarea unor asemenea informaţii prin care, în mod iresponsabil, se urmăreşte scopul de a dezinforma opinia publică şi de a semăna frică şi spaimă în societate, este foarte periculoasă. Autorii trebuie să conştientizeze că difuzarea unor informaţii de o asemenea gravitate, neverificate, trezesc neîncrederea în structurile de stat, pun la îndoială capacitatea instituţiilor de drept de a menţine controlul asupra criminalităţii şi pot duce la destabilizarea ordinii publice în societate.


În context, Ministerul Afacerilor Interne va întreprinde toate măsurile legale pentru a atrage la răspundere persoanele şi instituţiile care, în mod premeditat, difuzează informaţii cu tentă destabilizatoare a ordinii publice", se mai spune în comunicatul MAI.

Amintim că astăzi, 13 aprilie, UNIMEDIA a publicat o ştire despre un posibil omor dublu în satul Merenii Noi. Localnicii spun că ar fi vorba de cadavre găsite vineri dimineață într-o fâșie de pădure de lângă satul Merenii Noi. Ieri seara, oamenii legii au oprit mai multe mașini în zonă pentru percheziții. Aceștia erau înarmați cu automate. Potrivit locuitorilor satului, măsurile operative durează deja de mai bine de 3 zile și nimeni nu știe ce se petrece. Ministerul de Interne nu s-a referit la măsurile petrecute în Anenii Noi în comunicatul remis presei.

Sursa: UNIMEDIA