Tudor Copaci susţine că, înainte de a se lua astfel de decizii, este necesar ca aceste companii să fie analizate sub multiple aspecte, precum şi să fie evaluat impactul privatizării lor asupra preţurilor şi serviciilor. "Aceste întreprinderi se află în lista de pre-privatizare. În cel mai scurt timp, se va lua o decizie. Depinde de curajul politicienilor", a menţionat Copaci.
În ce priveşte astfel de bunuri proprietate de stat, cum ar fi "Floare-Carpet" şi "Viorica Cosmetic", directorul Agenţiei consideră că acestea vor fi scoase la privatizare. "Rapoartele lor financiare pe ultimii 3 ani nu arată o situaţie tocmai bună. Aşteptăm rapoartele pentru anul 2010. Vom vedea care este dinamica capitalului propriu, vânzărilor, profitului şi datoriilor şi vom decide", a declarat Copaci.
Menţionăm că la începutul lunii februarie, Agenţia Proprietăţii Publice a anunţat că expune la privatizare 37 de societăţi pe acţiuni, 3 cinematografe, 4 întreprinderi de stat, o societate cu răspundere limitată, 12 construcţii nefinalizate şi un avion, în valoare totală de 932 milioane lei.
Amintim că ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat săptămâna trecută că în anul 2011, Guvernul va acorda o atenţie sporită privatizărilor, inclusiv şi în cazul unor astfel de complexe mari cum sunt "Air Moldova", "Banca de Economii", "Căile Ferate".
Sursa: UNIMEDIA