March 31, 2011

Presedinte roman decorat la Chisinau

Presedinte roman decorat la Chisinau / www.stireazilei.md

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a primit, astazi, din partea Academiei de Stiinte a Moldovei titlul de Doctor Honoris Causa. Directorul Institutului de Integrare Europeana si Stiinte Politice, a spus ca, daca este cineva care sa merite pe deplin aceasta distinctie, acela este Emil Constantinescu. “Aceasta persoana a inclus, in premiera, rectorii de la institutiile de invatamant din Moldova in componenta Consiliului Rectorilor din Romania. Suntem onorati sa inmanam acestui mare politician si om de stiinta roman, premiul Doctor Honoris Causa al ASM”, a declarat Victor Moraru.
In aplauzele publicului, presedintele le-a multumit moldovenilor si a spus ca “sentimentul care-l copleseste este emotia”.Printre cei care au fost prezenti la acest eveniment s-au numarat fostul presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, si presedintele ASM, Gheorghe Duca.
Emil Constantinescu, care a fost presedinte al Romaniei intre anii 1996-2000, a mai fost decorat, printre altele, cu medalia “Dimitrie Cantemir”, cea mai inalta distinctie a Academiei de Stiinte a Moldovei.