March 1, 2011

40% dintre moldoveni vor unire cu Rusia și doar 28 la sută şi-ar dori unirea cu Uniunea Europeană

„Monitorul Euro-asiatic”:40% dintre moldoveni vor unire cu Rusia și doar 5% - unire cu România

40% dintre moldoveni vor unire cu Rusia și doar 5% - unire cu România

01.03.2011
40% din respondenţii sondajului „Monitorul Euro-asiatic”, efectuat de „CBS-AXA” au declarat că şi-ar dori ca Republica Moldova să se unească cu Rusia şi doar 5% - cu România.
28 la sută şi-ar dori unirea cu Uniunea Europeană, alţi 28% nu-şi doresc ca Moldova să se unească cu vreo ţară. 7% optează pentru unirea cu Ucraina; 4% cu Balrus şi 2 la sută cu Kazahstan. Câte un procent din persoanele chestionate au spus că doresc unirea Moldovei cu Azerbaigeanul, Kârgâzstanul, Tajikistanul, Uzbekistanul, Turcia, Georgia şi cu Armenia.

Întrebaţi dacă ar avea posbilitatea să alegă o altă ţară, 29,3% dintre respondenţi au declarat că ar dori să trăiască în UE; 19,5% - în grupul de ţări Rusia, Ucraina, Balarus şi Kazahstan. 8,4 la sută au spus că îşi doresc să trăiască în URSS, iar 28,1% au declarat că nu doresc să-şi schimbe ţara.

Sondajul („Monitorul Euro-asiatic”) a fost efectuat pe un eşantion de 1030 persoane, cu o marjă de eroare de ±3%. Cercetarea a fost efectuată în perioada 28 ianuarie-8 februarie în 64 de localităţi.

Referinţe:
Electoratul nu este de acord cu acţiunile guvernării, sondaj
Top partide şi lideri de formaţiuni politice, sondaj