December 10, 2010

Jerzy Buzek: Moldova are potenţialul de a deveni o naţiune modernă şi prosperă

Jerzy Buzek: Moldova are potenţialul de a deveni o naţiune modernă şi prosperă - Moldova Azi
Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, efectuează vineri. 10 decembrie, o vizită oficială în Republica Moldova pentru a discuta despre statutul relaţiilor UE-Moldova.
Înainte de vizita sa, preşedintele Buzek a declarat că este bucuros să viziteze Republica Moldova cu un mesaj de solidaritate şi sprijin. „În doar un an, ţara a înregistrat progrese impresionante pe calea sa europeană.
Vreau să încurajez Republica Moldova să rămână fermă pe această poziţie", a spus Buzek, potrivit unui comunicat al Delegaţiei UE la Chişinău.
El a spus că, în cadrul vizitei sale vrea să arate sprijinul continuu acordat de UE pentru Republica Moldova şi cetăţenilor săi în această perioadă importantă şi aprobarea deplină a agendei de reforme europene, pe care Moldova a continuat-o în mod activ pe parcursul ultimului an.
„Vreau să încurajez stabilitatea politică în ţară, să susţin unitatea dintre liderii politici şi să-i încurajez să găsească în cele din urmă o soluţie pentru impasul constituţional şi instituţional. Moldova are potenţialul de a deveni o naţiune modernă şi prosperă, unde tinerii îşi pot realiza visele în ţara lor de origine şi nu căutându-şi norocul în străinătate", a mai spus Buzek.
Preşedintele Buzek are programate întâlni cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şi cu premierul Vlad Filat. Totodată, Buzek va avea întâlniri cu Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, şi cu reprezentanţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
Agenda detaliată a vizitei:
11:10 - Întâlnire cu Vlad Filat, Primul Ministru al Republicii Moldova, urmată de o întâlnire cu presa;
12:30 - Discurs la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative;
13:30 - Prânz de lucru cu Mihai Ghimpu, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, urmată de o întâlnire cu presa;
15:15 - Întâlnire cu Marian Lupu, preşedinte al PDM;
16:05 - Întâlnire cu Iurie Muntean, Secretar Executiv al PCRM