December 5, 2010

RIA Novosti: PCRM și PDM au format noua coaliție de guvernare la Chișinău

Unimedia
(Video) RIA Novosti: PCRM și PDM au format noua coaliție de guvernare la Chișinău
(Video) RIA Novosti: PCRM și PDM au format noua coaliție de guvernare la Chișinău
Foto: captură video RIA Novosti

Serghei Narîşkin, şeful Administraţiei prezidenţiale de la Moscova, a avut astăzi, 5 decembrie 2010, la ora 13.00, o întrevedere comună cu PCRM şi PDM, la sediul Reşedinţei ambasadorului rus la Chişinău.
Din partea PCRM, au participat Vladimir Voronin şi Vladimir Mişin, iar din partea PDM - Marian Lupu şi Vlad Plahotniuc.
Vezi mai jos declaraţiile oferite de către oficialul rus şi cei doi lideri de partid, Marian Lupu şi Vladimir Voronin, imediat după întrevedere, care a durat circa 2 ore.

"Azi am avut nişte consultanţii intensive cu liderii partidelor (n.r. - PCRM şi PDM). Pentru Rusia sunt importante relaţiile cu RM şi desigur configuraţia politică de guvernare viitoare a ţării, care va influenţa atât politica internă, cât şi externă a ţării", a spus Narîşkin.

"Am vorbit despre relaţiile moldo-ruse şi despre parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă. Faptul că am discutat despre viitoarea conducere a ţării, nu înseamnă că cineva cuiva dictează ceva să întreprindă. În funcţie de mandatele obţinute, se va determina viitoare conducere a ţării. Dar aceasta, luând în consideraţie că nu mai avem dreptul să mai organizăm alegeri, pentru că cetăţeanul s-a săturat de noi şi conflictele noastre. De aceea, trebuie să găsim calea cea mai bună pentru a ieşi din această criză politică", a declarat liderul comunist, Vladimir Voronin.

"Am discutat în mod special despre perspectivele parteneriatului dintre RM şi Rusia, care este într-adevăr o prioritate pentru noi. Este o poziţie tradiţională a Partidului Democrat din Moldova, care mereu a considerat că este un parteneriat necesar pe termen lung, strategic şi în interesul ambelor ţări, ambelor popoare. Multe avem în comun, de aceea cu siguranţă, în viitor, atât pe plan politic, cât şi economic şi social, acest parteneriat trebuie să existe. Ieşirea din criza politică este în primul rând interesul intern al ţării noastre. A fost un serios şi productiv schimb de puncte de vedere şi apreciem la nivel înalt vizita lui Narîşkin şi rezultatele acestei întrevederi", a spus liderul PDM, Marian Lupu.

Vezi mai jos declarațiile făcute de cei trei în exclusivitate pentru instituții media apropiate lui Vlad Plahotniuc, PCRM, dar și Kremlinului. 
 


Sursa: UNIMEDIA cu referinţă la RIA Novosti/curaj.tv