June 13, 2011

Dorin Chirtoacă: Igor Dodon nu are dreptul moral să pretindă la vreo funcție publică

Candidatul PL la funcția de primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă a depus astăzi un demers la Procuratura Generală prin care solicită tragerea la răspundere a comunistului Igor Dodon, care a falsificat datele din Monitorul Oficial al României, utilizând ulterior acest fals în acuzațiile sale, în care îl învinuiește pe Dorin Chirtoacă de delapidarea banilor publici, trafic de influență și protecționism.


Dorin Chirtoacă a solicitat Procuraturtii Generale să examineze în regim de urgenţă dosarul depus, astfel încât până vineri, 17 iunie, ultima zi a campaniei electorale PG să vină cu un răspuns.



“Să fie pus punct tuturor acestor speculații, acestor minciuni în ceea ce privește procurarea troleibuzelor și acuzațiile de corupție. Îl acuz public pe numitul Igor Dodon de comiterea infracțiunii de falsificare, denunț fals făcut autorității publice de stat și cer tragerea la răspundere a acestuia conform Codului Penal”, a declarat Dorin Chirtoacă.


În dosarul depus la Procuratura Generală sunt aduse la cunoștință faptele comise de candidatul comunist, precum și probele anexate la dosar.


Monitorul Oficial al României, copie conform originalului emis de Regia Autonomă Monitorul Oficial, documentul falsificat de Igor Dodon, scrisoare de confirmare că administratorul respectivei societăți la care s-a făcut referire este un cetățean belarus, extras de la Oficiul Registrului Comerțului, o scrisoare oficială de la întreprinderea ,Belkomunmash”, conform căreia întreprinderea în cauză este dealerul său oficial și cd-ul cu înregistrarea emisiunii, în care Igor Dodon a adus aceste acuzații.


“Nu mai contează detaliile, contează un singur lucru Dodon a falsificat un document de stat, a prezentat acest document fals ca fiind probă, a indus în eroare opinia publică și în prezent este acuzat de falsificarea documentelor oficiale. Pentru aceasta trebuie să răspundă conform Codului Penal, nemaivorbind de faptul că nu are nici un drept moral să pretindă la vreo funcție electivă din Republica Moldova, de primar sau de consilier sau de orice altceva. Este nedemn pentru un om care candidează la o funcție publică să umble cu falsuri, să falsifice și să mintă” a subliniat Dorin Chirtoacă.


Declarațiile false bazate pe documente falsificate în mod abuziv de către comunistul Igor Dodon, care au fost făcute publice în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune și utilizate repetat în cadrul unei conferințe de presă pe 9 iunie 2011, au avut drept scop discreditarea candidatului PL, la funcția de primar de Chișinău, în timpul desfășurării campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, 2011.


“În ceea ce privește prejudiciile morale este un proces separat în instanța de judecată, va fi depusă o cerere și acolo și se va cere o despăgubire de 12,5 milioane euro, această sumă reprezintă contravaloarea a 100 de troleibuze noi, care pot fi cumpărate pentru locuitorii orașului Chișinău” a remarcat candidatul Pl la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.


Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL