June 15, 2011

Dorin Chirtoacă - Programul de dezvoltare economică a municipiului Chișinău pentru anii 2011-2015 și crearea a noi locuri de muncă

(video) Chirtoacă vrea hoteluri internaționale, rute aeriene low cost și stadion olimpic în Chișinău
Candidatul PL, Dorin Chirtoacă a prezentat astăzi, 13 iunie, programul de dezvoltare economică a municipiului Chișinău pentru anii 2011-2015, dar și rezultatele în promovarea investițiilor pe parcursul mandatului său de primar general.
”În anii 2007-2011, în ciuda dificultăților cauzate de regimul comunist de guvernare, crizei financiare și micșorării bugetului pentru municipiul Chișinău s-a reușit implementarea mai multor proiecte și atragerea investițiilor.
Au fost construite două Centre comerciale, în sectorul Botanica și Ciocana, inaugurarea unui Centru de diagnosticare german și Spitalului privat Medpark”, a enunțat candidatul PL, precizând că în ultimii patru ani au fost atrase investiții în valoare de 8 mlrd lei, fiind create 10 mii de locuri de muncă.
Referindu-se la programul de dezvoltare pentru anii 2011-2015, Chirtoacă a remarcat 15 priorități de bază, precum: ansamblarea troleibuzelor la Chișinău, reconstrucția Pieții Centrale, revitaliza zonei în preajma râului Bîc, crearea locurilor pentru parcare, dar și construcția unui stadion olimpic, hotelurilor internaționale, etc.
Totodată, Chirtoacă a declarat că are în plan să aducă investitori în Chișinău rețele internaționale mari, precum "Ikea" sau "Carefour". Liberalul, de asemenea, promite că va aproba procurarea a încă 10 mii de apartamente în cadrul proiectului "Prima Casă".



Sursa: UNIMEDIA
Video: Privesc.eu