June 6, 2011

(video) Numărătoarea paralelă Promo-Lex: Vom avea turul doi

(video) Numărătoarea paralelă Promo-Lex: Vom avea turul doi
Colaj: UNIMEDIA

Numărătoarea paralelă a asociației Promo-Lex arată că primarul Capitalei va fi ales din turul doi. Astfel, potrivit rezultatelor colectate în toate secțiile de votare din Chișinău, niciunul dintre candidați nu obține peste 50 la sută din voturi. Igor Dodon ar obține 48,35% din voturile alegătorilor, iar Dorin Chirtoacă - 46,76 la sută.

Potrivit ultimelor rezultate ale Comisiei Electorale Centrale, obținute după prelucrarea a 43,3% din voturi, Dodon a obținut 51,6% din voturi, iar Chirtoacă - 43,89%.

Totodată, Promo-Lex atenționează că în urma monitprizării procesului electoral s-a constatat că fiecare al patrulea alegător a fost influențat să voteze, fie de către observatori, fie de către concurenții electorali.

UNIMEDIA precizează că Promo- Lex este o organizație non-guvernamentală. În ziua de 5 iunie, aceasta a efectuat o numărătoare în paralel pentru funcția de primar în toate secțiile de votare din Chișinău, Bălți și Comrat. Potrivit Promo-Lex, marja de eroare este de +/- 0,5%.

Amintim că, la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, rezultatele Promo-Lex au deviat de la cele finale, anunțate de CEC, cu doar 1%.



Sursa: UNIMEDIA
Video: Privesc.eu
Taguri in text: Chirtoacă Dorin / Dodon Igor