April 25, 2010

Filat, „comunistul” în haine verzi

HotNews.md / Opinii / Filat, „comunistul” în haine verzi. Sursa imagine: newsin.ro

 
Premierul Filat este "omul Moscovei". Cel puţin, aşa afirmă analistul Anatol Ţăranu. Dăunăzi Ţăranu a declarat că, în continuare, „ruşii vor miza pe un partener de nădejde, cum ar fi premierul Vladimir Filat şi partidul Liberal Democrat din Moldova”. Pe de altă parte, fosta colegă de partid a lui Ţăranu, Vitalia Pavlicenco, declară că Filat e un "comunist în haine verzi".

Liderul PNL scrie pe blog, cu referinţă la participarea ostaşilor moldoveni la parada de 9 mai de la Moscova, că este „fariseică, populistă si antinaţională declaraţia premierul Vlad Filat la adresa ministrului apărării, pe care l-a dojenit că a invocat lipsa banilor pentru ţopăiala roşie.”



Pavlicenco mai scrie pe blog că „Filat, cu “proiectul său Filat” răspromovat şi “raskrutit” înainte de alegeri (făcând lumea sa leşine că, iată, Filat şi PLDM sunt Mesia naţională), e altceva decât PD, şi nu o formulă, de fapt, la fel de profund cosmopolită şi nenaţională; mă întreb “au plecat sau nu au plecat comuniştii de la putere în Republica Moldova? Şi vă răspund direct: nu au plecat. Au îmbrăcat haine verzi”.
Autor: Victor Ott
Sursa: Hotnews.md