September 1, 2010

Rusia trebuie să impună sancţiuni economice și politice Republicii Moldova

Video:  Rusia trebuie să impună sancţiuni economice și politice Republicii Moldova, susține un jurnalist rus | UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
Rusia trebuie să impună sancţiuni economice și politice Republicii Moldova, susține un jurnalist rus
Ghimpu este
Foto: www.archipelag.ru

"Cred și sper că nu acesta (găsirea pesticidelor în fructe și legume moldovenești – n.r.) este principalul motiv. Eu sper că principalul motiv este preşedintele smintit al Republicii Moldova, care a decretat ziua de 28 iulie - Ziua ocupaţiei sovietice în Basarabia”. Declarația îi aparține jurnalistului rus Maxim Șevcenko, lansată în cadrul unui interviu acordat postului de radio „Eho Moskvî”, comentând restricțiile impuse de Rusia față de exportatorii de fructe și legume din R. Moldova.



"Ura lui Mihai Ghimpu față de Uniunea Sovietică" Șevcenko o explică prin faptul că "el (Mihai Ghimpu – n.r.) mereu vorbeşte despre Uniunea Sovietică ca despre un duşman teribil totalitar, doar pentru că fratele său-disident a petrecut şase ani în închisoare”.

Jurnalistul rus susține înăsprirea sancțiunilor impuse Republicii Moldova: "Rusia trebuie să impună sancţiuni economice și politice. Cel puţin acestui regim, care reabilitează crimele fascismului român şi fascismului moldovenesc şi care învinuiește în toate rele doar armata sovietică”.



"Trupele române şi moldovenești, care au servit armata română, au fost complice la uciderea a zeci de milioane de cetăţeni sovietici. Însă, după război, nimeni nu a fost condamnat pentru ceea ce au făcut. Toată vina a căzut pe germani. Nimeni nu a condamnat finlandezii pentru blocada Leningradului, nimeni nu a condamnat pe români pentru ocupația Odessei, Sevastopolului, regiunilor Don și Kuban, unde a luptat armata română”, s-a indignat Șevcenko.

El a îndemnat procuratura Federației Ruse să intenteze dosarele penale pentru crimele militare făcute de fasciștii români pe teritoriul Rusiei acum 60 – 70 de ani.

Sursa: UNIMEDIA, cu referință la Echo Moscvi