August 30, 2010

România transmite 200 de tone de ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Republica Moldova

România transmite 200 de tone de ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Republica Moldova | UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
România transmite 200 de tone de ajutoare umanitare pentru sinistraţii din Republica Moldova


România va transmite Republicii Moldova circa 200 de tone de ajutoare umanitare pentru populaţia care a avut de suferit în urma inundaţiilor din vara curentă. Decizia respectivă a fost anunţată ieri, 29 august 2010, de către Preşedintele Traian Băsescu într-o convorbire telefonică cu Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu.



În cadrul discuţiei Traian Băsescu i-a comunicat lui Mihai Ghimpu că ajutorul format din 110 tone de grâu, 60 tone de făină albă şi 30 tone ulei de floarea soarelui vor fi transportate spre Republica Moldova cu 10 TIR-uri la 2 septembrie curent.

Mihai Ghimpu i-a mulţumit Preşedintelui României şi poporului român pentru ajutorul acordat şi l-a asigurat că toate produsele transmise vor fi repartizate populaţiei sinistrate în cel mai scurt timp.

UNIMEDIA menţionează că acesta este al doilea ajutor umanitar de proporţii, acordat de autorităţile de la Bucureşti Republicii Moldova pentru populaţia sinistrată. Anterior, România a oferit materiale pentru construcţia şi reparaţia caselor din localităţile inundate.