September 13, 2010

Euronews: Filat a avut o convorbire telefonică cu Smirnov

Euronews: Filat a avut o convorbire telefonică cu Smirnov | UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
Euronews: Filat a avut o convorbire 
telefonică cu Smirnov
Euronews: Filat a avut o convorbire telefonică cu Smirnov
Foto: captura Publika TV



Pe 9 septembrie, la iniţiativa părţii moldoveneşti a avut loc o convorbire telefonică între liderul RMN, Igor Smirnov şi prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, relatează biroul de presă al liderului transnistrean, citat de Euronews.
În comunicat se spune că "în timpul convorbirii telefonice a avut loc un schimb de opinii cu privire la situaţia actuală. Partea moldovenească a informat despre măsurile luate pentru a pune în aplicare acordurile încheiate în timpul întâlnirii recente între preşedintele RMN şi prim-ministru al Republicii Moldova".

Anterior, vorbind despre rezultatele primei întâlniri cu Igor Smirnov, care a avut loc la sfârşitul lunii august în timpul unui meci de fotbal de la Tiraspol, Filat a declarat jurnaliștilor că "a avut un scurt schimb de opinii. Cred că putem vorbi şi negocia".
Imediat după această reuniune, Guvernul Moldovei a simplificat regulile de export ale întreprinderilor din Transnistria. Astfel, li s-a permis să îşi exporte producția sa pe calea ferată direct de la punctele de trecere ucrainene care se află de-a lungul segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, după înregistrarea lor la posturile vamale moldovenești.

Sursa: UNIMEDIA cu referință la Euronews