September 20, 2010

S-a încheiat prima sesiune de pregătire a profesorilor de Religie

S-a încheiat prima sesiune de pregătire a profesorilor de Religie după curriculum-ul Bisericilor Evanghelice | UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova
S-a încheiat prima sesiune de pregătire a profesorilor de Religie după curriculum-ul Bisericilor Evanghelice
S-a încheiat prima sesiune de pregătire a profesorilor de Religie după curriculum-ul Bisericilor Evanghelice
Foto: moldovacrestina.net


Conform hotărârii Guvernului Republicii Moldova din 2 iulie 2010, din toamna acestui an în şcolile publice a fost introdusă disciplina “Religia”. Ulterior, în cadrul Ministrului Educaţiei s-a decis că predarea se va face în baza la două curriculum-uri: ortodox-catolic şi evanghelic. În perioada 6-17 septembrie în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova a fost predată sesiunea de pregătire intensivă a profesorilor care vor preda Religia în şcolile publice după curriculum-ul evanghelic.
La sesiunea de pregătire a profesorilor de Religie au participat 36 de studenţi din întreaga ţară şi au învăţat în mod aprofundat cum să predea Religia conform modulelor din curriculum şi manualelor recomandate. De asemenea, la sesiune s-a predat un curs de Psiho-Pedagogie. Fiind împărţiţi în echipe, profesorii au făcut multe exerciţii practice care îi vor ajuta să predea Cuvântul lui Dumnezeu interesant şi captivant pentru copii.
La încheierea sesiunii, fiecare profesor a primit o diplomă de absolvire în temeiul căreia urmează se facă angajarea în şcoli.



După ce s-au echipat cu manualele necesare pentru predare, studenţii au plecat bucuroşi acasă pentru a începe predarea Cuvântului lui Dumnezeu în şcoli. Sesiunea a fost predată de profesorii Talmazan Ala, Curbet Diana şi Curbet Ghenadie.

Amintim tuturor părinţilor care realizează importanţa studierii Sfintelor Scripturi în şcoli, să se grăbească să depună o cerere prin care să solicite pentru copilii lor să le fie predată Religia după unul din curriculum-ele menţionate.

Sursa: moldovacrestina.net