May 22, 2010

PCRM CEDEAZĂ?

PCRM CEDEAZĂ?





"Este posibil că PCRM caută posibilitatea de a se întoarce în Parlament". Declaraţia aparţine analistului politic Anatol Ţăranu, invitat în cadrul "Cabinetului din umbră" de la JurnalTV. Un subiect important al emisiunii a fost disponibilitatea instituţiilor europene de a accepta modificarea articolului 78 din Constituţie şi prin referendum.
"E

Ca urmare a semnalelor pozitive venite de la Consiliul Europei şi Comisia de la Veneţia privind modificarea articolului 78 din Constituţie, Vladimir Voronin a declarat că este dispus să accepte un compromis şi să voteze modificarea Constituţiei chiar şi în cadrul acestui Parlament, până la alegerile anticipate. Analistul politic Sergiu Mocanu crede că acestă disponibilitate a PCRM este condiţionată de dorinţa de organizare cât mai rapidă a alegerilor anticipate. 

Şi Igor Munteanu consideră că PCRM are nevoie de organizarea cât mai rapidă a alegerilor anticipate deoarece comuniştii s-au grăbit să-şi lanseze campania electorală. 

Potrivit lui Anatol Ţăranu, disponibilitatea lui Voronin de a ceda în problema modificării Constituţiei este cauzată de dorinţa de a se întoarce în Parlament. 

Anterior şefului delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE, Ana Guţu, a declarat că înalţii oficiali de la Comisia de la Veneţia şi Consiliul Europei sunt dispuşi să accepte modificarea articolului 78 din Constituţie şi prin referendum.