May 14, 2010

Comisarul European pentru Extindere soseşte la Chişinău

Comisarul European pentru Extindere şi Politica de Vecinătate soseşte azi la Chişinău pentru a sărbători Ziua Europei | UNIMEDIA
Comisarul European pentru Extindere şi Politica de Vecinătate  soseşte azi la Chişinău pentru a sărbători Ziua Europei
Foto: eu2009.cz


Comisarul Stefan Füle, responsabil pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, va întreprinde o vizită în Moldova în perioada 14 -15 mai 2010.
Potrivit unui comunicat de presă remis la adresa UNIMEDIA, Comisarul se va întâlni cu Preşedintele Interimar şi Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, cu Prim-ministrul Vlad Filat, cu Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă, şi cu Preşedintele Partidului Democrat Marian Lupu. Stefan Füle se va întâlni, de asemenea, cu Vladimir Voronin, Preşedintele Partidului Comuniștilor, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Discuţiile se vor axa în principal pe consolidarea în continuare a relaţiilor bilaterale între UE şi Moldova.

„Moldova se confruntă astăzi cu provocări formidabile”, a spus Füle înainte de vizita sa. „Acestea necesită acţiuni decisive şi concrete de reformă. Uniunea Europeană va susţine Moldova în aceste eforturi. Sprijinul nostru în continuare va fi real şi substanţial", a subliniat Comisarul.

Comisarul Fule va participa şi la activităţile de celebrare a Zilei Europei în Piaţa Marii Adunări Naţionale din 15 mai şi va susţine un discurs în cadrul ceremoniei de deschidere oficiale la ora 14.00.