May 20, 2010

Filat se va întâlni azi cu Putin

Filat se va întâlni azi cu Putin | UNIMEDIA
ora: 08:49, 21 mai 2010

Filat se va întâlni azi cu Putin
Întâlniri bilaterale cu premierul rus Vladimir Putin și premierul ucrainean Mikola Azarov - asta și-a planificat azi, 21 mai, premierul Vlad Filat, care participă în cadrul summit-ului șefilor de guverne a statelor membre ale Comunității Statelor Independente, ce are loc la Sankt-Petersburg.
Zilele trecute președintele ucrainean Victor Ianukovici și președintele rus Dmitri Medvedev au semnat o declarație comună referitor la soluționarea conflictului transnistrean, care prevede că R. Moldova își păstrează suveranitatea și integritatea teritorială, va forma un spațiu economic unic și o armată comună cu regiunea Transnistreană, dar și că ambele părți ar fi egale în procesul de negocieri.


Ulterior, premierul Vlad Filat a declarat că va aborda acest subiect la Sankt-Petersburg în discuția, pe care o avea cu Putin și Azarov.

Prima întâlnire a lui Filat cu Putin a avut loc în luna noiembrie 2009 la Yalta, în cadrul căreia oficialii au convenit reluarea exportului de vinuri moldovenești pe piața rusă.