October 2, 2011

Tiraspolul a prelungit interdicţiile impuse funcționarilor din UE

 UNIMEDIA
Tiraspolul a prelungit interdicţiile impuse funcționarilor din UE

Așa zisul Minister al Afacerilor Externe al rmn a emis la 1 octombrie un comunicat de presă în care anunță că va prelungi interdicţiile de călătorie în regiune impuse unor oficiali din Uniunea Europeană.
Potrivit acestuia, Tiraspolul a examinat cu atenţie decizia Consiliului European din 29 septembrie privind prelungirea sancțiunilor față de mai mulți cetăţeni ai rmn până la 30 septembrie, 2012. Această decizie a fost calificată drept o încercare a autorităților europene de a folosi şantajul şi ameninţările la adresa cetăţenilor din Transnistria.

"Partea transnistreană îşi rezervă dreptul de a lua măsurile restrictive adecvate împotriva funcţionarilor Uniunii Europene, inclusiv interzicerea accesului pe teritoriul republicii," se mai spune în comunicat.

UNIMEDIA reamintește că, la 29 septembrie, Consiliul Uniunii Europene a emis o decizie potrivit căreia a prelungit pentru un an sancţiunile împotriva liderilor de la Tiraspol. Totuși, documentul prevede suspendarea pentru jumătate de an a sancţiunilor pentru "a contribui la reglementarea problemei transnistrene". Acțiunea autorităților de pe malul stâng al Nistrului vin după ce la sfârșitul lunii septembrie s-a decis reluarea negocierilor în formatul 5+2.

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Radu Burdujan