October 10, 2011

Filat vrea să construiască o nouă catedrală mitropolitană la Chișinău | AntiMedia - Reţea Independentă de Jurnalism Civic

Filat vrea să construiască o nouă catedrală mitropolitană la Chișinău | AntiMedia - Reţea Independentă de Jurnalism Civic

filat patriarhul 300x217 Filat vrea să construiască o nouă catedrală mitropolitană la Chișinău politicÎn cadrul unei întâlniri cu Patriarhul Kiril, prim-ministru Vlad Filat a promis că începând cu primăvara a anului viitor, “va demara construcția unei noi catedrale mitropolitane, care ar urma să simbolizeze unitatea societății moldovenești”, comunică portalul oficial al Patriarhiei Ruse.
Șefului cabinetului de miniștri nu a precizat totuși despre ce fel de proiect este vorba și în ce zonă a orașului ar fi amplasat acest complex. În cadrul aceleași întrevederi, Filat a asigurat Patriarhul că executivul va contribui la introducerea Bazelor Culturii Ortodoxe în școală “pentru ca elevi să fie educați în dragostea pentru Dumnezeu”.

Reamintim că anterior și primarul municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă a promis că va construi o catedrală care va reprezenta o copie a catedralei Sfintei Sofia din Istanbul (fostul Constantinopol). Până în prezent, acest proiect a rămas doar în stadiu de idee.