May 24, 2011

(video) Liberalii oferă „soluții” comuniștilor

(video) Liberalii oferă „soluții” comuniștilor | UNIMEDIA - portalul de ştiri nr. 1 din Moldova(video) Liberalii oferă „soluții” comuniștilor
(video) Liberalii oferă „soluții” comuniștilor
Noul sediu PCRM, care urma să fie vândut
Foto: UNIMEDIA

În plină campanie electorală, candidații Partidului Liberal la funcția de consilieri municipali vin cu o propunere către oponenții săi politici. Aceștia îi îndeamnă pe comuniști să transforme sediul lor luxos din str. Armenească într-un centru de reabilitare pentru veterani, pensionari și invalizi.

„Înainte, aici era un teren de joacă pentru copii, în 2006, când comuniștii dețineau majoritatea în Consiliul municipal Chișinău lotul a fost atribuit ilegal PCRM-ului. Acum ei merg prin cartiere cu minciuna și manipulare și atenționează că terenurile sunt vândute și atribuite legal. Acest sediu este adevărata față a comuniștilor. Ei declară că sunt un partid al sărăcilor, de fapt ei sunt niște oligarhi, milionari și miliardari, cărora nu le pasă de oamenii simpli”, a declarat candidatul PL la funcția de consilier, Oleg Cernei.


„Noi le propunem să arate prin fapte concrete că le pasă de oamenii sărăci, nu prin declarații, afișe electorale și bilboard-uri. Ar fi bine să modifice statutul acestei clădiri și să-l transforme într-un centru de reabilitare pentru pensionari, veterani și invalizi”, a accentuat liberalul.


Potrivit Cancelariei de Stat, Consiliul Municipal Chişinău, prin decizia sa din 16 martie 2006, a acordat un lot de pământ din proprietatea publică a statului, cu o suprafaţă de 0,247 ha, pentru construirea sediului PCRM pe strada Armenească 44/3, fără schimbarea destinaţiei acestuia.


Printr-o altă decizie, din 22 ianuarie 2009, terenul a fost privatizat, dar deja nu în suprafaţă de 0,247 ha, dar de 0,2875, adică cu 3,15 ari suplimentar. "Solicităm întoarcerea celor 3,15 ari în proprietatea statului", a declarat Sergiu Palihovici, reprezentant al Cancelariei de Stat. În plus, acesta a menţionat că în general luarea unor astfel de decizii de către Consiliul Municipal este "inadmisibilă şi ilegală, pentru că nu este în competenţa acestuia".


UNIMEDIA amintește că Vladimir Voronin, președintele PCRM, declara în cadrul unei conferințe de presă că formațiunea pe care o conduce intenționează să vândă imobilul, deoarece nu are suficienți bani pentru a achita ratele la bancă. "Palatul imobiliar" din strada Armenească este evaluat la circa 10 milioane euro.





Sursa: UNIMEDIA
Video: Privesc.eu