October 13, 2010

Dorin Chirtoacă a anunţat că va candida pentru un nou mandat la primăria Chişinău - Moldova Azi

Dorin Chirtoacă a anunţat că va candida pentru un nou mandat la primăria Chişinău - Moldova Azi


Dorin Chirtoacă a anunţat că va candida pentru un nou mandat la primăria Chişinău

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în această funcţie la alegerile locale din 2011.
INFOTAG, 12 octombrie 2010, 17:11
Luni seara, în cadrul emisiunii "În Profunzime" de la ProTV Chişinău, Chirtoacă a declarat că s-a gândit deja şi la un slogan cu care ar putea merge la alegeri: "Am scos oraşul din rahat, mai candidez pentru un mandat".

"Nu ştiu dacă e bine să-l spun la televizor, dar cel puţin rimează", consideră primarul.
Chirtoacă a declarat că pe parcursul activităţii sale Chişinăul chiar s-a dezvoltat, iar mai multe probleme stringente, inclusiv mirosul urât din oraş, au dispărut.
"Aşa cum am reuşit să evacuăm peste 250 mii metri cubi de nămol de la staţia de epurare a apelor reziduale din Chişinău şi multe altele, aşa vom reuşi să reparăm integral drumurile din capitală, să modernizăm oraşul şi transportul public", a specificat Chirtoacă.
Potrivit lui, s-a finalizat etapa de evacuare a nămolului din lacul din parcul Valea Morilor, iar peste câteva luni în lac va fi şi apă.
"Am putea da drumul la apă şi acum, dar peste 20 de ani ne trezim din nou în aceeaşi situaţie. Mai construim nişte deversanţi, o scurgere, iar primăvara îi invit pe chişinăuieni să facă plajă acolo", a spus primarul.
Edilul s-a pronunţat pentru introducerea unui sistem de monitorizare prin GPS a troleibuzelor, dar şi schimbarea microbuzelor cu autobuze. Acesta a recunoscut că mai multe condiţii din cadrul programului "Prima Casă" nu sunt perfecte, dar s-a arătat convins că municipalitatea este pe calea cea bună.

© 2010 INFOTAG all rights reserved