February 2, 2010

Kievul promite anularea restrictiilor de la vama pentru moldoveni. Filat s-a intalnit si cu vicepresedintele Partidului Regiunilor

Kievul promite anularea restrictiilor de la vama pentru moldoveni. Filat s-a intalnit si cu vicepresedintele Partidului Regiunilor www.stireazilei.md

Luni, 01 Februarie, 2010 / 19:17
Kievul promite anularea restrictiilor de la vama pentru moldoveni. Filat s-a intalnit si cu vicepresedintele Partidului Regiunilor

Premierul ucrainean, Iulia Timosenko, a promis, in cadrul intrevederii de astazi cu primul ministru moldovean, Vlad Filat, ca decizia, potrivit careia moldovenii trebuie sa dispuna de peste o mie de Euro la intrarea in Ucraina, va fi anulata in cel mai scrut timp. Hotararea a fost adoptata inca in luna mai anul trecut, dar aplicarea acesteia a fost suspendata, la solicitarea liderului Partidului Liberal Democrat.

Intrebat de ce a efectuat o vizita la Kiev, in plina campanie electorala, Vlad Filat a spus ca “tine cont de interesele Republicii Moldova si a mers in vizita atunci cand a fost invitat”.

“Cine va fi presedinte al Ucrainei vor decide cetatenii ucraineni. Noi vom colabora cu puterea legal aleasa in Ucraina. Eu am fost invitat acum la Kiev si am mers ca sa rezolv un sir de probleme, in interesul national al Republiic Moldova. Urma sa ma intalnesc si cu domnul Ianukovici. Dumnealui insa era la Odessa si la intalnire a participat reprezentantul partidului, Anatol Kinah, care a spus foarte clar ca vom avea relatii bune si vom colabora cu cei care vor fi alesi de poporul ucrainean”, a explicat Vlad Filat.

Potrivit serviciului de presa al Guvernului, vicepresedintele Partidului Regiunilor, Anatol Kinah, i-a transmis premierului moldovean un mesaj de salut din partea liderului formatiunii, candidatul la presedintia de la Kiev, Victor Ianukovici.

Kinah a spus ca Republica Moldova si Ucraina au in comun o parte a trecutului istoric, si a pledat pentru intensificarea relatiilor de colaborare comercial-economice.