December 29, 2009

Premierul Vlad Filat apreciat de preşedintele Uniunii Europene, la Bruxelles (VIDEO)

Vlad Filat » Arhiva blog-ului » Premierul Vlad Filat apreciat de preşedintele Uniunii Europene, la Bruxelles (VIDEO)
www.stireazilei.md
VF
“Pentru viitorul Republicii Moldova este extrem de important angajamentul pro-european si pro-reformist al Guvernului de la Chisinau”, a declarat presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, in cadrul intrevederii de astazi cu premierul moldovean, Vlad Filat.
Intrevederea a avut loc la Bruxelles, unde premierul se afla pentru a participa la reuniunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeana.
Oficialul european a precizat ca determinarea si vointa politica a Guvernului de a avansa pe calea reformelor si a integrarii europene va contribui la solutionarea problemelor cu care se confrunta tara in prezent.
Presedintele UE a mentionat ca Uniunea Europeana trebuie sa sustina Republica Moldova in realizarea perspectivei de integrare europeana, inclusiv prin actiuni concrete care ar materializa vointa politica de ambele parti.
Premierul Vlad Filat a declarat ca noua guvernare a Republicii Moldova s-a angajat intr-un amplu proces de reforme si actiuni concrete in vederea modernizarii institutiilor statului si implementarii standardelor si valorilor europene.
Vlad Filat a spus ca este recunoscator Uniunii Europene pentru deschiderea fara precedent fata de Republica Moldova, ceea ce determina guvernarea de la Chisinau sa fie si mai ferma in procesul de integrare europeana.
Prim-ministrul a mentionat importanta asistentei financiare acordate de catre Uniunea Europeana Republicii Moldova, precum si a suportului in vederea consolidarii capacitatilor administrative.
Filat a facut si o trecere in revista a relatiilor cu tarile vecine, mentionand imbunatatirea considerabila a acestora in ultimul timp.