December 30, 2009

Chiar Ajuns Moldova o Moneda de Schimb pentru Aventurile Politici


Actiunile din ce in ce mai radicale ale liberalilor, mai ales cele ale lui Ghimpu si Chirtoaca, imbatati pina la turbare de victoria lui Basescu, protectorul lor, incep sa contureze clar planurile ascunse ale celor care au stimulat si intretinut rafinata lovitura de stat din Moldova prin care a fost adusa la guvernare aceasta clica liberalo-democrata care deja a deshis hotarele R. Moldova. Independenta R. Moldova este, acum, mai mult decit oricind, in cel mai mare pericol. Pericolul e cu atit mai grav cu cit totul se desfasoara sub privirile mult prea ingaduitoare ale Occidentului. Uneltele dezintegrarii acestei tari sunt liberal-democratii moldoveni, asta asa, ca acestor actiuni subversive sa li se dea o pretinsa fatada democrata, vezi, Doamne, aici, cica, ar fi vorba de vointa poporului! Pe dracu! Aici fac comert „geostrategic” cu teritoriul tarii cana goala Mihai Ghimpu si premierul Vlad Filat, prietenul anarhistei Natalia Morari! „Celebrul” Stanislav Belkovski, care in ultimul timp s-a reactivat in calitate de mare sustinator al unei viitoare Romanii Mari, spine ca Moldova oricum va trebui sa se uneasca foarte curind cu Romania, iar aceasta din urma va fi nevoita sa recunoasca independenta Transnistriei, „argumentind” aceasta necesitate de recunoastere prin faptul ca „Romania Mare” nu are nevoie de o Cecenie”. Acest „argument” este cu mult mai cinic si diabolic decit pare la prima vedere, iar asta deoarece omnivorul politolog rus „omite” sa pomeneasca sau sa prevada si alte „Cecenii” in imaginara Romanie Mare, acestea putind purta pseudonimele de Gagauzia, Balti, Taraclia, Tinutul Secuiesc si ce-o mai da Dumnezeu.
Credeti ca-i pasa cuiva de soarta cetatenilor acestei tari? Nimanui! Marii strategi stau cu hartile pe masa si cu creioanele cu care retraseaza granite si sfere de influente in prinosul Marilor Puteri, iar asta fara sa le pese in nici un fel de destinele unor oameni, a unor comunitati intregi de populatii. Vlad Filat si Ghimpu stiu ce spunem noi! Aceste planuri nu pot fi niciodata duse la indeplinire fara concursul marilor tradatori de neam si tara din statele care sunt transformate in monede de schimb, in tari-santaj. Iesirea lui Stanislav Belkovski la rampa explica destul de clar ce se ascunde in spatele tendintelor dictatoriale ale lui Ghimpu, graba cu care liberal-democratii au acaparat in regim de urgenta toate pirghiile Puterii, subordonarea mass-mediei si multe altele. Oare Occidentul chiar nu vede ce se intimpla si ce se urmareste? Greu de crezut!
Cistigarea alegerilor prezidentiale din Romania de catre Traian Basescu se va solda cu urmari incalculabile pentru soarta, independenta Moldovei, pentru stabilitatea si integritatea teritoriala a Romaniei si pentru viitorul relatiilor acestei tari cu Federatia Rusa. La fel, daca oAIE-a va conduce Moldova asa cum o conduc! Tot in contextul amintit mai sus, se explica destul de limpede graba cu care Ghimpu vrea sa amendeze Constitutia, sa o modifice si sa schimbe cele mai importante legi ale tarii. A ajuns o lume intreaga sa asiste cum jongleaza, interpreteaza si initiaza schimbarea unor legi si a Constitutiei un presedinte interimar care are doar pe hirtie o anume specializare juridica, dar si asta dobindita dupa, am auzit, 14 ani de osirdie prin corespondenta la facultatea de profil. Vin timpuri grele pentru aceasta tara, iar pe locuitorii acesteia ii asteapta mari incercari.
Pentru a va face o imagine cit de cit clara asupra „idealului Romaniei Mari” al lui Stanislav Belkovski, asupra faptului ca pentru acesta Moldova este doar un petic de pamint in calea oricui vrea sa-l stapineasca, nicidecum o tara recunoscuta si membra a ONU, va redam citeva crimpeie importante din declaratiile acestuia facute, se putea altfel?, intr-un interviu pentru agentia Lenta PMR din Transnistria!
„Unirea Republicii Moldova cu Romania devine tot mai reala, dupa schimbarea de putere produsa la Chisinau, desi, la nivel oficial, este respinsa o asemenea perspectiva”, considera politolog rus Stanislav Belkovski, presedintele Institutului moscovit pentru Strategie Nationala, potrivit agentiei Agerpres.
"In prezent, in Moldova sunt oameni care nu ascund ca unirea cu Romania este o problema a viitorului apropiat. Seful parlamentului si presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, vorbeste deschis despre acest lucru. Si cu toate ca, la nivel oficial, se neaga acest lucru, eu cred ca, dupa evenimentele din aprilie, dupa schimbarea de putere, dupa ce Partidul Comunistilor a trecut in opozitie, unirea Republicii Moldova cu Romania devine tot mai reala", a declarat politologul rus intr-un interviu pentru agentia Lenta PMR din Transnistria. El apreciaza, in continuare, ca „nu se poate vorbi de nici o integrare europeana a Republici Moldova, nici in viitorul apropiat, nici in perspectiva indepartata". "Si aceasta nu depinde de relatiile cu Romania, care este deja membru al UE, ci pentru ca UE nu se va extinde in urmatorul deceniu. Vechii membri, fondatorii UE, nu sunt interesati in extinderea Uniunii in perspectiva istorica apropiata", a afirmat Stanislav Belkovski.
„Daca Bucurestiul si Chisinaul se inteleg, si Moldova devine parte a Romaniei, atunci Transnistria va avea toate argumentele pentru recunoasterea independentei ei”, considera Belkovski. "De aceea, si Uniunea Europeana, si Rusia, si alte tari, intelegind toata gravitatea unirii Romaniei si Moldovei, vor trece la recunoasterea Transnistriei. Eu cred ca „Romania Mare” nu are nevoie de o Cecenie a ei, de aceea Bucurestiul va recunoaste printre primii independenta Transnistriei", a declarat Stanislav Belkovski in acelasi interviu. Tocmai ce asteapta Vlad Filat si Ghimpu-Chirtoaca. Lupu si Diacov tac. Tac maninca si rid vois cind ii suna Filat sau Ghimpu.

Mihai CONTIU