April 30, 2012

Rogozin si Unirea: Putin grăbește realizarea Unirii

Alexandrin Moiseev: Rogozin si Unirea | Analize / Interviuri

Rogozin si Unirea: Putin grăbește realizarea Unirii 


Chisinau, Romania de Est (Basarabia)/Romanian Global NewsVizita omului de încredere a lui Putin în Moldova trebuie privită din toate punctele de vedere și de ajuns la o concluzie finală, Putin grăbește realizarea Unirii. Desigur, Rusia nu dorește să piardă teritoriile dintre Nistru și Prut, dar altă optiune nu există.
Moldova se află la cotitura anului 2012, în următorii anii se vor deschide două căi pe care va trebui să meargă, spre noul URSS sau acasă în România.

În 1912 Rusia țaristă era la ea acasă în Moldova de Est, acuma în 2012 este un oaspete nepoftit care nu vrea să plece. Politicienii de la Chișinău ne tot vorbesc că nu e timpul să realizăm Unirea precum că poporul nu-și dorește acest lucru, este o farsă. În perioada anilor de renaștere națională oamenii n-au ieșit cu bicolorul lui Voronin în mână să strige trăiască Moldova mare, ci au ieșit cu tricolorul, cu icoane, cu Mihai Eminescu pe buze, cu desteaptă-te Române în inimă, unde sunt acești oameni? Faptul că ei nu participă la manifestări pro-Unire asta nu rezultă că ei nu există.
S-au lovit o dată de mârșeviile tovarășului Roșca, acuma se lovesc de incompetența Alianței de guvernământ. La fiecare sondaj sau scrutin de alegeri există un procent de oameni care nu votează, de ce ei nu votează? Pentru că n-au pe cine să voteze, de douăzeci de ani pe arena politică revin aceiași oameni sub culorile curcubeului, mai democrați, mai comuniști, mai socialiști dar defapt ei sunt aceeași ce au fost de douazeci de ani – Tâlhari. La subiectul incompetenței actualei guvernări voi reveni altă dată.
“Pericolul” Unirii a ajuns la Kremlin
Faptul că Putin la trimis tocmai pe Rogozin la Chișinău să ne spună unde ne este locul dă de bănuit ca Kremlinul vede “pericolul” Unirii cu adevărat. Venirea lui Rogozin este defapt un protest a Rusiei față de Europa. Din păcate Rogozin la Chișinău a găsit o clasă politică slabă, speriată, coruptă care nu îndrăznesc să deschidă gura nici măcar în fața unui ambasador.
Pericolul Transnistrizării Moldovei de Est este mai aproape acuma ca oricând. Știrile pe care le auzim în presă despre posibelele retrageri a armatei ruse din Transnistria, de evacuare a armamentului sunt balade bine regizate. La moment Rusia are o singură șansă să controleze Moldova: să o transnistrizeze. Dar dacă Moscova a ajuns la acest pas rezultă că chiar Unirea este aproape, altfel leger putea să controleze Chișinăul având la guvernare partide docile.
Nu zic că la moment guvernarea nu este docilă Rusiei, ba da, chiar Rogozin a spus-o “Vlad Filat este acel politican de la Chişinău în care Rusia are încredere şi cu care Moscova trebuie să ţină legătura”, și dacă ne mai amintim de vizitele la Patriarh, la Putin etc. Rusiei nu-i mai este docilă populația, cetățenii care nu vor să fie manipulați, copiii care vor să învețe o altă istorie decât cea scrisă de Kremlin.
Transnistrizarea ne va fi fatală
Transnistrizarea sau mai nou numită federalizarea Republicii Moldova reprezintă de fapt colonizare.
Transnistria, Găgăuzia, Nordul țării acestea sunt doar cel putin trei regiuni care vor intra în acest nou stat federal. De Transnistria nici nu merită să vorbim, ei vor avea un număr de deputați în Parlamentul țării prin care Rusia își va impune părerile. Găgăuzii la fel vor face tot ce le va spune Putin. Trebuie de luat în calcul ultimele acțiuni ale bașcanului Mihai Furmuzal privind limba, istoria și nesupunerea către organele centrale. Nordul deja ne strigă “Geantă. Gară, București” cred că vă da-ți seama ce atitudine vor avea.
Noi românii autohtoni vom rămâne în opoziție ca minoritate dacă vom fi cuminți și politica de deznaționalizare ne va afecta rău de tot. Dacă aveam o clasă politică vertical după modelul Georgiei păi Rogozin era reţinut la aeroport și trimis în … Rusia lui.
Însă guvernarea noastră de mioare la întâmpinat ca pe un rege. Vizita ministrului apărării în Transnistria nu a fost în zadar, acolo se pregătește ceva, ceva ce va împedica apropierea Europei de Nistru, însă ei nu pot împedica Unirea. Populația acestei țări trebuie să înțeleagă că ieșirea spre civilizație este posibilă doar prin Unirea cu România, altă posibilitate nu există, integrarea Republicii Moldova în UE nu-i posibilă.
Politicienii ambelor state Românești
Din păcate avem aceleași probleme în ambele state Românești – Corupția. Fuga aceasta după avuție îi face pe oameni să uite de idealurile naționale, acest lucru ne face să fim slabi și călcați în picioare de toți.
Și Rușii sunt corupți, poate chiar și mai tare, dar visul lor de secole de a cuceri se păstrează în sânge, iată cei face pe ei sa fie tari pe poziție. Nu prea văd pe politicienii de la București să-i doară-n cot de Unire. De Unire își amintește Băsescu doar la alegeri si atât. Cetățenia Română este deținută de aproximativ 250 000 de cetățeni din 3 mil. În ambele mandate ale Președintelui Băsescu cetățenia română trebuia să fie primită de cel puțin un million de români Basarabeni (nemaivorbind de condițiile prin care trec basarabenii în consulatele din Republica Moldova). Când oare se vor naște politicieni ca în 1918?
În final
Spaima Rusiei de-a pierde controlul asupra Moldovei de Est a fost observată sub diferite forme în discursurile lui Rogozin, noi nu trebuie să cădem în capcanele întinse de Kremlin, cum ar fi federalizarea Republicii Moldova.
Dacă vrem să existăm ca popor trebuie să facem tot posibilul să Unim malurile Prutului. Dacă Rusia se instalează la Prut nu se va opri aici, într-o zi va trece Prutul, așa e firea rusului dacă nu îl pui la timp la locul lui. Unirea ne va face mai puternici și mai verticali!