April 26, 2012

Dezbatere la Parlament: “Reunirea celor doua state romanesti, solutie europeana pentru inlaturarea consecinţelor Pactului Ribbentrop- Molotov si stabilizarea frontierei NATO si UE” | Politic

Dezbatere la Parlament: “Reunirea celor doua state romanesti” | Politic

Dezbatere la Parlament: “Reunirea celor doua state romanesti"

Dezbatere la Parlament: “Reunirea celor doua state romanesti, solutie europeana pentru inlaturarea consecinţelor Pactului Ribbentrop- Molotov si stabilizarea frontierei NATO si UE”Cu prilejul implinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Centrul European pentru Studii Etnice al Academiei Române si Fundatia Natională pentru Românii de Pretutindeni in parteneriat cu Consiliul Româno-American si Platforma Civica „Actiunea 2012” organizeaza marţi, 27 martie 2012, ora 14.00 la Palatul Parlamentului dezbaterea cu tema: “Reunirea celor doua state romanesti, solutie europeana pentru inlaturarea consecinţelor Pactului Ribbentrop- Molotov si stabilizarea frontierei NATO si UE”, transmite Romanian Global News.

La dezbatere participa parlamentari din R. Moldova si Romania, cercetatori, istorici,  jurnalisti precum si reprezentanti ai societatii civile cu preocupari legate de reunirea celor doua state românesti.
In cadrul manifestarii, fiind prezenti si membrii ai organizatiei „Seniorii Ligii Studentilor”, vor fi invocate si momente istorice recente, importante, ale neamului romanesc de pe cele doua maluri ale Prutului cum ar fi „Drumul Crucii” si crearea Consiliului National al Reintregirii.
Ca si contributie la necesara accelerare a procesului de reunire a celor doua state romanesti Consiliul National al Reintregirii (CNR) va fi relansat ca platforma de dezbatere a problematicii reunirii romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului, fiind alaturi de Consiliul Unirii, Platforma Civica „Actiunea 2012”, Forumul Democrat al Romanilor din R. Moldova, dar si alaturi de alte organizatii, un factor de dinamizare a politicienilor de la Bucuresti si Chisinau, dar si a opiniei publice in sensul grabirii procesului reunirii R. Moldova cu Romania.