September 24, 2011

PCRM: Nu discutăm cu Alianța, ci cu fiecare partid parlamentar în parte

Voronin: Nu discutăm cu Alianța, ci cu fiecare partid parlamentar în parte | UNIMEDIA



Partidul Comuniștilor este gata să ducă tratative cu fiecare partid parlamentar în parte, dar nu și cu Alianța pentru Integrare Europeană în întregime. Declarația a fost făcută în urmă cu câteva clipe de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, după încheierea Plenarei formațiunii pe care o conduce, și a fost transmisă de Publika TV.


„Acceptăm propunerea de a purta negocieri, numai nu cu Alianță. Așa instituție din punct de vedere juridic și politic nu există. Vom discuta cu fiecare partid parlamentar în parte”, a spus liderul comuniștilor.

Acesta a respins din nou candidatura lui Marian Lupu la funcția de președinte al statului, spunând că PCRM are propria candidatură.

Voronin s-a arătat sceptic în privința alegerii șefului statului în această toamnă. „Eu nu știu ce spune liderul PLDM și de unde a tras el astfel de concluzii. El nu s-o consultat deloc cu mine”, a precizat acesta.

După ședința de ieri a Consiliului, liderii celor trei partide membre ale Alianței pentru Integrare Europeană au lansat fracțiunii PCRM o invitatie de a începe negocierile în vederea obținerii unui compromis și identificării unor soluții de depășire a crizei constituționale.

Sursa: UNIMEDIA

Autor: Cristina Buzovschi