September 26, 2011

Godea susține că a găsit trei comuniști gata să-l voteze pe Lupu. Dodon: Declarații iresponsabile

Godea: Sunt trei comuniști gata să-l voteze pe Lupu
Dodon: Declarații iresponsabile


(video) Godea susține că a găsit trei comuniști gata să-l voteze pe Lupu. Dodon: Declarații iresponsabileLiderul Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, a anunțat cu câteva minute în urmă, la o conferință de presă, că a identificat trei deputați din cadrul Partidului Comuniștilor gata să voteze un candidat al AIE pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.
La rânul său, deputatul PCRM, Igor Dodon a negat delclarațiile lui Godea, menționând că președintele țării poate fi ales doar cu votul unanim al deputaților comuniști. „Sunt declarații iresponsabile. Godea încearcă să-și dea valoare ca personalitate politică, lansând astfel de afirmații”, a menționat Dodon pentru UNIMEDIA.



Godea a spus că îi așteaptă luni, 3 octombrie, pe liderii Alianței pentru Integrare Europeană, la sediul PAD, unde urmează să aibă loc negocierile.

„Rezultatul negocierilor nu vor conține doar principii și valori, ci un set foarte clar de angajamente asumate, împreună cu termenul limită de realizare și lideri care își asumă responsabilitatea”, a subliniat sursa citată.


Fostul membru PLDM a ținut să menționeze că acțiunea nu este îndreptată împortiva PCRM și că comuniștii sunt de asemenea, invitați la masa de negocieri. Godea a evitat să dezvăluie numele celor trei deputați PCRM, remarcând că aceștia sunt „oameni de bună credință, care și-au exprimat această disponibilitate de mai multe săptămâni”.


Amintim că în ianuarie 2011 deputații Partidului Comuniștilor au semnat un document, potrivit căruia votul fracţiunii Partidului Comuniştilor şi votul personal al oricărui deputat comunist trebuie să reprezinte o poziţie unică. Recent, Voronin a declarat că cea mai bună candidatură pentru funcția de președinte este Zinaida Greceanâi. Comuniștii au afirmat în repetate rânduri că nu vor vota candidatura lui Marian Lupu.


UNIMEDIA menționează că pentru a alege un președinte, deputaților AIE nu le ajung două voturi. Săptămâna trecută, liderii Alianței au decis să se așeze la masa de discuții cu Partidul Comuniștilor pentru a identifica o soluție de depășire a crizei politice. La rândul său, președintele PCRM, Vladimir Voronin a declarat că acceptă să negocieze cu fiecare partid în parte și nu cu AIE. PLDM și PD, deși nu au salutat poziția comunistului, au acceptat condiția, spre deosebire de PL, care deocamdată nu și-a dat acordul pentru negocieri cu comuniștii.






Sursa: UNIMEDIA