October 23, 2012

Stefan Fule susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Stefan Fule susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Stefan Fule susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană


Răspunsul UE la reformele întreprinse de Republica Moldova trebuie să fie unul adecvat, pe măsura eforturilor depuse, și anume, acordarea perspectivei de aderare la UE.

Declaraţia a fost făcută de către comisarul pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Stefan Fule, în cadrul Forului UE-Moldova de la Berlin, unde a participat şi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM, Iurie Leancă, informează UNIMEDIA.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene,  Stefan Fule a menţionat că  Republica Moldova merită mai mult, negocierile privind Acordul de Asociere RM-UE fiind relevante în acest sens, şi anume, art. 49 al Tratatului UE, care se referă la obținerea calității de membru al UE, indică calea de viitor pentru țara noastră, care trebuie să fie deschisă şi pentru Republica Moldova.

Printre subiectele prioritare ale discuțiilor au figurat evaluarea stadiului actual al relațiilor RM cu UE, direcțiile principale ale cooperării pe termen scurt și mediu, precum și pregătirea vizitei la Chișinău, la finele lunii noiembrie curent, a Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. 

În cadrul întrevederii cu șeful diplomației moldovenești, deputatul german, vicepreședinte pentru politică europeană, externă şi de apărare al fracţiunii CDU/CSU din Bundestag, Andreas Schockenhoff, a menționat la rândul său că perspectiva europeană este cel mai bun catalizator pentru continuarea reformelor și trebuie să fie oferită țării noastre.