December 10, 2011

‘Voronin & Son’ a scos în centrul capitalei mii de pensionari

ObservatorMD 
O coloană de mii de membri și susținători ai Partidului Comuniștilor a mers în dimineața zilei de astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, îndreptându-se către Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde urmează să se desfășoare Congresul Civic Național. În fruntea coloanei este liderul PCRM, Vladimir Voronin, feciorul său Oleg Voronin, dar și mai mulți deputați comuniști, printre care Mark Tkaciuk, Iurie Muntean și Grigore Petrenco.

Așa cum au promis, comuniștii au organizat un protest de amploare în dimineața zilei de astăzi, cerând demisia Alianței pentru Integrare Europeană. Mii de oameni nemulțumiți de actuala conducere, scandează „Jos Alianța!” și flutură cu steaguri roșii în fața Guvernului. Circulația pe blvd. Ștefan cel Mare este blocată, iar pe mai multe străzi s-au format ambuteiaje.
UNIMEDIA precizează că timp de o lună, comuniștii au organizat proteste de amploare în mai multe raioane ale țării, după ce au protestat și în Capitală, în fața Parlamentului și Guvernului, cerând demisia acutalei guvernări. PCRM susține că este gata să preia puterea, iar AIE ar trebui să-și facă bagajele.