December 16, 2010

EXCLUSIV: Cine minte? Lupu si Plahotniuc se intalnesc cu Surkov, la Moscova / www.stireazilei.md

EXCLUSIV: Cine minte? Lupu si Plahotniuc se intalnesc cu Surkov, la Moscova / www.stireazilei.md
Decembrie, 16 Joi, 2010 / 14:01
Desi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a negat ca se duce la Moscova, impreuna cu finantatorul formatiunii, Vlad Plahotniuc, acuzand site-ul StireaZilei.md de "dezinformare, presiune si agresiune", iata ca ultimul isi confirma, in mod oficial, vizita in capitala rusa.

Sursele noastre din interiorul PD, care ne-au comunicat despre vizita in capitala rusa, precizeaza acum ca cei doi au programata o intrevedere cu Vladislav Surkov, primul adjunct al sefului administratiei prezidentiale ruse, considerat "materia cenusie" a Kremlinului.
Discutiile se vor axa pe crearea coalitiei de guvernare in Republica Moldova, iar autoritatile ruse vor inclina balanta spre alianta de centru-stanga PCRM-PD.
StireaZilei.md a scris, cu titlu exclusiv, inca pe 13 decembrie, ca Lupu si Plahotniuc pleaca la Moscova. Primul insa a negat informatia, afirmand ca pleaca intr-o vizita privata in Germania.
Anul trecut, in preajma alegerilor prezidentiale din Parlament, Lupu la fel a negat ca a fost la Moscova, asa cum a scris presa, mentionand ca a mers la Budapesta. Recent, insa, pe site-ul WikiLeaks care publica note din corespondeta ambasadelor Statelor Unite ale Americii din toate tarile lumii, a aparut o informatie ca Lupu i-a confirmat diplomatului american de la Chisinau ca a fost atunci la Moscova, dar a plecat prin Budapesta ca sa evite discutiile din societate.